Beïnvloedt het Covid-19-vaccin het gebruik van Tracydal®

Op dit moment is deze vraag niet te beantwoorden omdat er geen interactiestudies zijn uitgevoerd. Helaas is gelijktijdige toediening van het COVID-19-vaccin met Tracydal® niet onderzocht.

Bacicoline-B® opnieuw in de handel

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft per 4 november 2020 de schorsing voor het antibioticum Bacicoline-B® opgeheven. De schorsing van de handelsvergunning kan worden opgeheven omdat de firma de bereiding, de verpakking en de bijsluiter heeft aangepast, zodat het product voldoet aan de wettelijke eisen. Hierdoor kan de kwaliteit van het product opnieuw gewaarborgd worden.

Het gaat hierbij om Bacicoline-B® oordruppels, poeder en oplosmiddel voor suspensie (RVG 01761) van het bedrijf Daleco Pharma b.v. dat wordt gebruikt voor de behandeling van oorontstekingen. Dit product is alleen in Nederland geregistreerd.

Per 1 januari 2021 is Bacicoline-B® weer beschikbaar.

Locacorten Vioform® oordruppels helaas niet leverbaar.

Door een “grondstof issue” zijn de Locacorten Vioform® oordruppels vanaf 1 september niet leverbaar. Door de onzekerheid over het tijdstip van beschikbaar komen van de grondstof is ook niet aan te geven wanneer het product weer leverbaar is.

Voedingsadviezen Tracydal® nu ook beschikbaar als “app” voor telefoon en iPad.

pdf_icoonKlik hier voor meer informatie

 

Refusal®

Op dit moment is Refusal® helaas niet leverbaar. Wij doen er alles aan om de beschikbaarheid te herstellen. Hiervoor zijn wij recent een samenwerking aangegaan met ACE pharmaceuticals. Het doel hiervan is om Refusa®l zo spoedig mogelijk in haar “oude” wijze te herstellen. Als tijdelijk alternatief zou Antabus kunnen dienen dat ook de actieve grondstof disulfiram bevat.

Brochure risico minimalisatie items Tracydal® m.i.v. heden in het Engels beschikbaar.

Voor de volledige Engelse brochure zie de patiënten informatie pagina van Tracydal® .

Tracydal® in basispakket opgenomen en volledig vergoed.

Tracydal® is als volledig vergoed geneesmiddel opgenomen in de basisverzekering. Minister E. Schippers heeft hiermee gehoor gegeven aan het in juni 2016 gedane advies van het ZiN (Zorginstituut Nederland) om Tracydal® op lijst 1B van het GVS te plaatsen.

Update dieetaviezen bij het gebruik van de niet selectieve MAO remmer Tracydal®.

De laatste update is van december 2019 en staat op de website.